Lisäaikaa – avunpyyntö – hoidanko huonosti

Aluehallintovirasto on antanut minulle lisäaikaa selvityksen tekoon. Vielä siis ehdit lähettämään oman kertomuksesi marraskuun loppuun mennessä – jos innostut sen tekemään ja auttamaan minua.

Tarvitsen apuasi

Kokemukseni mukaan hyvin suuri osa naisista kärsii vaikeistakin vaihdevuosioireista vaikka käyttää estrogeenihoitoa. Tähän on mielestäni syynä ”vakiintunut hoitokäytäntö” jonka mukaan on olemassa ”maksimiannos” (joskus 1mg, toisinaan 2-3mg), jota ei saa ylittää.

Viimeisen vajaan parinkymmenen vuoden ajan olen hoitanut estrogeenin vähyyden oireita suosittelemalla estrogeeniannoksia, joilla oireet helpottuvat. Koska monet estrogeenin vähyyteen sopivat oireet voivat johtua muustakin kuin estrogeenin vähyydestä, suosittelen estrogeenin vähyyden mahdollisuuden varmistamista verikokeella (S-FSH). Mielestäni näin on mahdollista selvittää, voisiko estrogeeniannoksen lisäys auttaa oireiden nujertamisessa. Satojen, jos ei tuhansien, naisten oireet ovat helpottuneet vasta selvästi vakiintuneen hoitokäytännön mukaisia annoksia suuremmilla annoksilla.

Eräs hoitamani potilas sai noin kolme vuotta sitten hankalia oireita käyttäessään hänelle suosittelemaani estrogeenihoitoa ja -annosta. Hänen työterveyslääkärinsä teki Valvovalle viranomaiselle (Valvira) poikkeamailmoituksen, jonka tutkimisen Valvira siirsi Aluehallintovirastoon. Minulle on annettu mahdollisuus selittää ja selvittää hormonikorvaushoidon toteuttamistapaani.

Pyydän, että autat minua selvityksen antamisessa kertomalla oman kertomuksesi saamastasi hoidosta.

Kerro,

  1. jos olet hakenut apua lääkäriltä, jonka mielestä vaihdevuosioireiden kanssa pitää vain elää ja ne sietää  
  2. jos lääkärisi on perustanut hoitonsa vakiintuneeseen hoitokäytäntöön etkä ole saanut suurempaa estrogeeniannosta vaikka oireesi eivät ole helpottuneet
  3. jos lääkärisi on ollut sitä mieltä, että oireitasi on parempi hoitaa esimerkiksi masennuslääkkeillä, nukahtamislääkkeillä tai unilääkkeillä
  4. jos lääkärisi on ehdottanut tai vaatinut sinua pienentämään käyttämääsi annosta oireistasi välittämättä
  5. jos lääkäri on sanonut että et saa käyttää enää hormonihoitoa, koska olet käyttänyt sitä jo niin pitkään tai olet jo sen-ja-sen ikäinen tai pian jäämässä eläkkeelle
  6. mikä annos on ollut ja mitä hyötyä ja / tai haittoja tuon estrogeeniannoksen käytöstä on sinulle tullut jos saamasi hoito on auttanut oireisiisi hyvin.

Toivon, että lähetät minulle oman kertomuksesi kirjeellä (Maija Kajan, Uusi Gynekologikeskus Hämeenkatu 22 33200 Tampere) tai mieluummin kotisivujeni maijakajan.fi kautta Avunpyyntö – Hoidanko huonosti?-kolumnin alla (tätä mahdollisuutta pyydän sinua vinkkaamaan muillekin naisille). Lähettämääsi kommenttia ei julkaista missään, lähetän kommentit vastineeni liitteenä Aluehallintovirastolle. Jotta kertomuksesi ehtii selvitykseeni, lähetä se niin että se on minulla marraskuun loppuun mennessä.  Jotta virasto ei joudu epäilemään minun itse kirjoittaneen kertomustasi, allekirjoita se omalla nimelläsi (etu- ja sukunimi) ja lisää myös syntymäaikasi (muodossa pv.kk.v ilman hetun loppuosaa), osoitteesi ja puhelinnumerosi.

Kirjoita kommentti

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*