unettomuudesta – uupunut uneton

Yli 10 prosenttia suomalaisista nukkuu huonosti.  Unettomuus ja erityisesti aamuyön huono nukkuminen ovat yksi tärkeimmistä vaihdevuosioireista.  Uneton uupuu, masentuu, ilo elämästä häviää.  Yli 45-vuotiaiden naisten huonon nukkumisen suurin yksittäinen syy on estrogeenin väheneminen naisen elimistössä. 40 ikävuoden jälkeen munasarjat alkavat hiljalleen väsyä tuottamaan hyvinvointia ja terveyttä ylläpitänyttä hormonia.  Suuri osa – todennäköisesti suurin osa – huonosti nukkuvista yli 45-vuotiaista naisista alkaisi nukkua hyvin jos elimistön vähentynyt estrogeeni korvattaisiin.   Kunnollinen hormonikorvaushoito auttaa paljon paremmin kuin nukahtamislääkkeet, unilääkkeet tai masennuslääkkeet.  Vaihdevuosioireiden hoidon lisäksi hormonikorvaushoidosta on naisen terveydellekin selvästi enemmän hyötyä kuin haittaa.

Kirjoita kommentti

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*