Iloa ja terveyttä

Olen tehnyt yli 30 vuotta töitä gynekologina. Erityisesti viimeisen noin 25 vuoden aikana olen ihmetellyt naisten vaihdevuosioireiden ja vaihdevuosiin liittyvien terveysriskien huonoa hoitoa. Tällä hetkellä naisten vaihdevuosien vakiintunut hoito ei perustu tutkittuun tietoon, logiikkaan, järkeen eikä myöskään kokemukseen. Suurin osa vaihdevuosiaan ja niiden jälkeistä aikaa elävistä naisista ei saa tarvitsemaansa hoitoa. Naiset joutuvat kärsimään helposti ja turvallisesti hoidettavissa olevista oireistaan ja estrogeenin vähyyteen liittyvistä terveyden haitoista. Lukemattomat naiset tarvitsevat tästä syystä monenlaisia lääkkeitä, sairaslomia ja jopa joutuvat ennenaikaisesti eläkkeelle.

Tästä syystä olen kirjoittanut kirjan Iloa ja terveyttä – naisen vaihdevuodet ja hormonit (Basam Books 2020). Toivon että niin naiset kuin heitä hoitavat lääkäritkin löytävät kirjasta kipeästi kaivatun avun näiden erittäin tavallisten ja elämänlaadun ja työkyvynkin usein romahduttavien ongelmien hoitoon.

Jos haluat ostaa kirjan, se käy kätevästi täältä

Kun naiset hymyilevät, koko kylä kukkii.

One Comment