Sukellus!

Jihuu! Keskiviikkona 1.9. Tampereen Uuden Gynekologikeskukseen kannettiin 170 kiloa kirjalaatikoita. Siellä oli painotuore kirjani ”Sukellus kuumaan aaltoon – naisen vaihdevuodet, terveys ja hormonit”. Tuntui upealta pitää kädessä viimeinkin kirjaa, jonka asioita olen mielessäni muhittanut yli kymmenen vuotta.

Kirjaa on melko hyvin saatavana kirjastoista.  Sitä  saa ostaa ainakin Uudesta Gynekologikeskuksesta hiukan kirjakauppaa pienemmällä hinnalla (26 euroa, toimiston naiset toivovat käteismaksua) sekä  kirjakaupoista (ovh 28.90). Kirjassa paneudun naisten elämän laatuun, hyvinvointiin, terveyteen, vaivoihin, iloihin, uneen, kipuihin, energiaan, sairauslomiin, ennenaikaisiin eläkkeisiin, lääkityksiin ja tauteihin. Keskustellaan!

2 Comments

 1. Raili
  Posted 5.11.2012 at 8.53 | Permalink

  Mielenkiintoinen ohjelma studio55:ssä hormonikorvaushoidosta ja vaihdevuosista. Oireeni ovat pahimmasta päästä: hurjat hikoilut, n.4 unituntua ja nekin rikkonaisia, itkut ja kiukut, pahinta lienee kuitenkin masennus jota on kestänyt puoli vuotta! Ei seksiä 2 vuoteen, eipä juuri kosketuksiakaan. Olen sairastanut -95,-97 ja 2010 rintasyövät ja 2010 alotettu Femar lääkitys on pikkuhiljaa saanut nämä vaihdevuosioiheet hurjaakin hurjimmiksi. En ole pystynyt työelämään puoleen vuoteen, ne harvatkin ystävät kaikkoavat jne…Tätä luetteloa voisi jatkaa. Olen harkinnut Femarin lopettamistakin, mutta syöpälääkärit ei oikein suosittele, vaan ei tällainenkaan elämä ole elämisen arvoista! Hormonikorvaushoito lienee kaltaisteni hoitovaiheessa olevin kohdalla mahdoton!

 2. maijakajan
  Posted 26.8.2014 at 13.15 | Permalink

  Hei, olen viime aikoina miettinyt paljon sitä, että moni lääkäri päättää naisen sijasta mitä nainen tekee. Näin esimerkiksi monet syöpälääkärit ”kieltävät” naiselta hormonikorvaushoidon – ilmeisesti perustuen pelkästään jonkin verran lisääntyneeseen rintasyöpäriskiin. Näin jopa naisilta, joilla on vaikeat oireet eikä ole ollut syöpää. Mielestäni valinnan tulee aina olla naisen oma. Lääkärin tehtävä on kertoa mahdollisimman tarkkaan hormonihoitoon liittyvät riskit ja hyödyt sekä hormonihoidosta pidättäytymiseen liittyvät riskit ja hyödyt. Suuri osa hormonihoidon kieltävistä lääkäreistä tai gynekologeista ei esimerkiksi kerro naiselle, että elimistön matalat estrogeenitasot lisäävät selvästi sepelvaltimotaudin, sydäninfarktin, diabeteksen ja luun haurastumisen riskiä ja todennäköisesti dementian ja paksusuolisyövän riskiä. Nämä kaikki riskit nainen joutuu ”ottamaan” kun on pidättäytyy estrogeenin käytöstä. Samoin elimistön matalat estrogeenitasot usein aiheuttavat sen, että nainen tarvitsee verenpainelääkkeitä, kolesterolilääkkeitä, ehkä unilääkkeitä, masennuslääkkeitä, kipulääkkeitä tai virtsan karkailulääkkeitä.

  Naisen tulisi saada itse päättää mitä tekee. Minulla on paljon potilaita, joilla on ollut syöpä (esimerkiksi rinta-, kohtu- tai munasarjasyöpä) ja jotka haluavat silti käyttää hormonihoitoa.

Kirjoita kommentti

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*